Hvem er jeg?

Om mig

Jeg er uddannet pædagog i 2012 og uddannet familiebehandler i 2023.
I hele mit arbejdsliv har jeg beskæftiget mig med børn, unge og deres familier i sårbare positioner.
Min erfaring kort fortalt:
· 6 års erfaring indenfor daginstitutionsområdet, hvor jeg har arbejdet med familier i udsatte positioner.
· Dernæst 2 års erfaring indenfor socialpsykiatrien herunder behandlingstilbud, hvor jeg arbejdede med psykisk sårbare unge voksne i alderen 18-35 år.
· 3 års erfaring i en socialpædagogisk virksomhed, hvor jeg arbejdede med terapeutiske samtaler, ADL-træning, ledsagelse til psykiatri, lægebesøg og lign.

Som familiebehandler er jeg optaget af nøglen til forandring i familien. Jeg lægger vægt på at bruge de ressourcer der er i familien i forvejen og har fokus på at støtte familien til at gøre mere af det, som virker. I samspil med familien arbejdes der på at danne nye, sunde og strukturerede rammer, for at sikre et trygt omsorgsmiljø og sikre kontinuitet for hele familien.

Sådan arbejder jeg



Trivsel I Sigte fokuserer på at skabe et trygt og ikke-dømmende rum, hvor opbygning af tillid er nøglen til det fremtidige samarbejde. Sammen med kommunen og evt. andre aktører udarbejdes en fremadrettet og målsigtet plan. Her tages der højde for familiens specifikke behov og mål.

Planen kan omfatte: 
·  Individuelle samtaler,
·  Samtaler kun med forældre,
· Samtaler med kun barnet/børnene i familien,
·  Gruppesamtale med hele familien og/eller samtaler med andet netværk.

Som familiebehandler vurderer jeg familiens nuværende situation og problemstillinger ved at lytte til familiens fortællinger og observerer deres interaktioner. Dette giver mig et indblik i hvad familien står overfor og er en hjælp til at identificere de underliggende problemer og dynamikker, der skal arbejdes med.
Mit mål som familiebehandler er at styrke familiens kommunikation, problemløsningsevner og evne til at møde og støtte hinanden..

Ligeledes er det en vigtig del af mit arbejde som familiebehandler, at bevidstgøre medlemmerne i familien omkring deres egne specifikke udfordringer. Hvad enten det drejer sig om psykiske lidelser, misbrug, konflikthåndtering eller andre problematikker.

Trivsel I Sigte arbejder med forskellige teoretiske metoder. Herunder kognitiv adfærdsterapi, systemisk terapi og løsningsfokuseret terapi. Disse metoder hjælper familien med at forstå deres adfærdsmønstre og igennem værktøjer i familiebehandlingen, udvikle sunde måder at interagere på.

Sådan starter samarbejdet

I som familie kan tage direkte kontakt til mig eller jeres sagsbehandler fra kommunen kan tage kontakt. Når kontakten er skabt, vil jeg aftale med jer,  hvordan det første besøg skal foregå.

Ved 1. besøg danner vi sammen os et overblik over, hvordan jeres situation er her og nu, og hvad der er udfordrende. Vi finder i fællesskab ud af, hvad I som familie har brug for og laver herefter en plan for vores samarbejde.

Er samarbejdet opstået via kommunens sagsbehandler, udarbejdes en statusrapport efter de første 3 måneder, som indeholder en beskrivelse af hvad der er arbejdet med igennem familiebehandllingen.